Syyskuuta odotellessa

Kesähaasteet ovat kohta ohi jaTeemakuun Taidetta jatkuu pienin muutoksin. Vähän  infoa, mitä olemme suunnitelleet Estherin kanssa.

EDIT 4.9.2015  
UUSI lisäys.  Vasemmalle sivupalkkiin lisäsin VIIKON TEEMAKUVAN.
Kokeiluna nyt aluksi.  Mitä mieltä olette? 
Kuva on netin random-ohjelmalla arvottu, (sehän on lahjomaton) tähän  mennessä tehtyjen töiden joukosta. Tarkoitus olisi että kuva vaihtuisi muutaman kerran viikossa. Ensin arvon osallistujan numeron ja sitten hänen valmiista teemaan tehdyistä töistä yhden, eli ei olisi aina uusin työ. Kokeiluna nyt aluksi.  Mitä mieltä olette? 

Kuvaa klikkamalla pääsee suoraan ao, postaukseen, enkä tallenna kuvaa haastesivulle erikseen.  Kuva ja linkki poistuu uuden ilmestyessä. Kaikille OK? 

---------------------------
28.8.2015
Tästä eteenpäin jatkamme tekemällä kuukauden teemaan vain KUUSI (6) taidetta. Aikaa niiden tekemiseen on edelleen sama yksi kuukausi ja lopuksi kollaasi.
Kun kaikki on tehty olet ansainnut papukaijamerkin.
Tällä muutoksella toivomme, että aikaa riittäisi enemmän taiteilemiseen ja ehtisi paremmin käydä katsomassa ja kommentoimassa toisten töitä.


Papukaijamerkin saa entiseen tapaan, koko kuuden sarjasta.
Koska aika monella on sivupalkki jo melko täynnä, niin tein saaduista merkeistä kollaasin, joka vie vähemmän tilaa sivupalkista.  Täällä pitäisi jokaiselle yli viisi merkkiä saaneille löytyä sopiva kokonaisuus. Lisään alle vielä jokaisen nimet, mutta odotan kesäteeman loppuun.

Uusia haastenappeja teen jossakin välissä ja jotakin pienempiä uudistuksia voi tulla.

Luovuus ja taiteilemisen ilo olkoon taas se tärkein! 
Tervetuloa mukaan uudet ja entiset teemataiteilijat! 

* * * * * * * * * 
Teemakuun taide aloitti viime vuoden lokakuussa.  Nyt voisin vähän muistella kulunutta vuotta. Kovin olette olleet ahkeria ja luovia!

 • osallistujia  on ollut kolmisenkymmentä
 • papukaijamerkkejä on kaikkiaan annettu 112 kpl  Kertomalla se yhdeksällä saadaan 1008 teemataidetta. Ja pienemmät sarjat vielä lisäksi! 
 • kaikkiaan siis reilusti yli tuhat taideteosta, melkoinen määrä, hyvä me!
 • lähes kaikki ovat saaneet ainakin yhden papukaijamerkin.
 • Yhdeksän ysisarjaa on tähän menessä tehnyt vain Esther Helmiä, mutta vielä on kesähaastetta jäljellä (eikös vain Uuna ;))
 • Metsä-teemassa oli eniten osallistujia. Mixedmedia ja Kasvot lähes yhtä kiinnostavia.
 • Kortti-teemassa kaikki osallistujat tekivät kaikki yhdeksän korttia.
 • Kollaasi-galleriassa on tällä hetkellä 123 kollaasia esillä. Wau!


Kulunut vuosi oli antoisa ja mieleenpainuva. On ollut ilo olla kanssanne, tästä on hyvä jatkaa, luovuuden iloa kaikille!
t. Millin


11 kommenttia:

 1. Olipa hauska lukea tuo historia. Esther ahkerana ja Uuna myös, upeaa. Valtava määrä taidetta vajaassa vuodessa.
  Varmaankin ihan hyvä, tuo määrän vähentäminen. Ehtii paremmin ja voi panostaa työn laatuun enemmän, kun ei niin kiire :-)
  Uteliaana jään odottelemaan tiistaita ja uutta haastetta.

  VastaaPoista
 2. Hyviä ideoita ja kannatan :) Kyllä te ysin valmiiksi saatte Uunan kanssa ja tulette tuohon kaikki ysi porukkaan mukaan.
  Ja on hienoa nähdä kuluneen melkein vuoden aikana niin paljon erilaista taidetta ja tapoja niitä tehdä! Antoisaa!! Paras näyttely ikinä tuo kollaasi-galleria!!
  Saan sanoa samaa on ollut ilo olla tässä ryhmässä ja tutustua näin blogin välityksellä ihaniin ihmisiin! Tästä on hyvä jatkaa uudet ja entiset sekä nautitaan luovuudesta!

  VastaaPoista
 3. Hyvä uudistus tuo töiden määrän vähentäminen. Huomaa, että aikaa kuluu yllättävän paljon, kun kiertää katsomassa osallistujien töitä ja kun vielä haluaa kommentoidakin! Ja kun siitä en halua pihistää, tykkäänhän itsekin kommenteista, niin loistavaa, että taidetta tehdään vain kuusi kuukaudessa.

  Komppaan Estheriä, näitä töitä kun katsoo, etenkin tuolla kollaasipuolella, niin on kuin kävisi taidenäyttelyissä!

  Luovaa syksyä kaikille osallistujille!

  VastaaPoista
 4. Määrän vähentäminen on varmaankin hyvä juttu..
  Jää aikaa ottaa vaikka muihinkin haasteisiin joskus osaa.
  Ja juuri se kommentointi on kiva juttu, siihenkin jää enemmän silloin aikaa.
  Hyvää kohta alkavaa syyskuuta ja odotan jo innolla myös uutta haastetta.

  VastaaPoista
 5. Olet aivan oikeassa, yhdeksän tulee tähänkin haasteeseen :-)))

  Hienoa lukea tuota uskomatonta historiaa - ja näin lyhyessä ajassa. Tämä on ollut huisin hienoa ja antoisaa aikaa. Syöksyn aina heti katsomaan uutta aihetta, niin ensi viikollakin. Ja syksy antaa enemmän aikaa taiteilla, mutta on myös hyvä, että määrää vähän vähennetään, se on kaikki kohti laatua.

  Sylillinen kiitoksia tästä ihanasta haasteesta Millille, joka aloitti tämän ja sitten Estherille, joka tulit auttamaan. Olette ihania ♥♥

  VastaaPoista
 6. Hyvältä tuntuu töiden vähentäminen kk:ssa 6:n työhön.
  Hölläys antaa tilaa luovuudelle.

  Kyllä luovuuden kukinta on ollut monipuolisesti kukoistavaa Teema taiteessa. Kiva oli kurkata menneeseen ja katsoa kollaaseja.

  Kiitos Teille kivasta haasteesta ja hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 7. Kävin taas ihailemassa kollaaseja ja täytyy sanoa, että ilman niitä paljon jäisi unohduksiin. Ei edes omia töitään muista, saati muiden. Mixed media -kollaasit sekä 9Zia-teema ovat erityisesti mieleeni. Hienoa piipahtaa galleriassa :-)))

  VastaaPoista
 8. Kiva uudistus tuo 6 työtä/kuukausi, niin ei loppukuusta aina tuu niin kiire :-D
  Jonkin aikaa mukana olleena on kuitenki nautinto katsella teidän moni-ilmeisiä töitänne haasteen alusta asti.
  Tämä haaste on ollut oikein kiva, kiitos siitä haastajille :-)

  VastaaPoista
 9. Kuusi on hyvä määrä kuukaudelle minunkin mielestäni. Hyvä uudistus.
  Minä huomasin tämän hauskan haasteen aika myöhäisessä vaiheessa, vasta keväällä, mutta mukana enemmän tai vähemmän aiheesta riippuen kuitenkin. Papukaijamerkkejäkin on jo.
  Kiitos vain haasteen vetäjille.

  VastaaPoista
 10. Mukava kuulla, että pidätte muutoksesta kuuteen työhön ja olette taas innolla mukana! Olette ihania ja luovia, kanssanne on ilo olla, monta ilon aihetta olen kokenut.
  Jospa kollasestakin näkyisi paremmin yksittäinen työ. Jatkossa ei siis enää saa Ysikaijoja vaan kerätään Kaijakuutosia ;D;D

  VastaaPoista
 11. Tuo viikon kuva on hauska lisä. Etenkin juuri tuo RaijaAnnikin työ on niin hieno, että sitä katselisi vaikka koko viikon. Hauskaa tietty, kun kuvat vaihtuvat.

  VastaaPoista